عسل سفید در واقع کاملاً سفید نیست، بلکه زیاد سبک تر از عسل های دیگر است و بیشتر اوقات رنگ زیاد مختصر تقریبا  به کهربایی دارند که رنگ آن به منبع عسل هم وابستگی دارد. عسل های سفید معمولاً نسبت به عسل های ویس حائز طعمی ملایم تر هستند.

همه عسل ها به طور طبیعی در بر گیرنده مواد مغذی و آنزیم هایی می باشند که حائز ویژگان فراوان و مصارف پزشکی هستند و به عنوان داروی طبیعی برای بسیاری از مرض ها در درازا تاریخ باره کاربرد قرار گرفته اند.

انواع مختلفی از عسل ها هستی دارند که طعم، رنگ و مقدار دقیق مواد مغذی آن ها پیوستگی به محل زندگی زنبورها و گونه گل هایی که زنبورها متعلق به ها تغذیه می کنند، دارد.

گلهایی که عسل سفید متعلق به ها تولید می شوند عبارتند از:


گونه ای مریم گلی
گونه ای از دسته گون ها
یونجه
شبدر سفید
عسل اقاقیا
نکته: بیشتر عسل‌هایی که رنگشان تیره است، از لحاظ املاح معدنی غنی‌تر می‌باشند.

 

عوامل تاثیر گذار بر رنگ عسل


عسل سفید حائز رنگی شفاف است و زمانی که هر عسلی متبلور شود، کدر و سبک تر می شود و یا تقریباً به رنگ سفید تغییر رنگ می دهد. عسل، در ضمن کریستال های قندی مانند شکر را برپایی می دهد. با قرار دادن عسل در معرض حرارت می طاقت آن را به حالت مایع تبدیل کرد، اما ما این روش را توصیه نمی کنیم، زیرا تمام آنزیم ها و ویتامین های موجود در عسل از بین می روند.

رنگ عسل طبیعی به منابع شهد و عسلک آن، خاک، نم و فصلی که گیاهان تامین کننده عسل در آن ناحیه رشد کرده اند و شیوه تولید و ذخیره سازی آن بستگی دارد. برای مثال، گیاهانی که در خاک رس تربیت یافته اند، در مقایسه با آن هایی که در خاک شنی پرورش مکشوف اند، عسلی ویس تر به بار می آورند. عسل های پاییزه گرمسیری اغلب ویس اند.

حرارت دادن عسل نیز باعث تیره تر شدن آن می شود و اغلب عسل های موجود در فروشگاه ها به این طریق ویس تر می شوند که هیچ خاصیتی ندارند.

 

عسلی که در دمای بالاتر از صفر درجه سانتیگراد ذخیره می شود، به آرامی ویس تر می شود و عسلی که در شان هایی که قبلا متعلق به ها بهره‌گیری شده است، حفاظت می شود با جذب رنگدانه های گیاهی بره موم موجود روی قاب چوبی شان، تیره می شوند.

عسل طایفه نسبت به عسل سفید اغلب طعم و مزه ای قوی تر دارد، چون معمولا مالتورز، مواد معدنی، اسیدها و فلاونوئیدهای آنتی اکسیدان اکثریت در خود دارند. وانگهی گلوکز و فروکتوز اقلیت دارند، پس شیرینی شان نسبتا کمتر است. البته رنگ عسل به عوامل دیگری نیز از دسته مواد جامد، کلوئیدها و دیگر ترکیبات عسل نیز بستگی دارد.

عسل خام چیست؟

عسل سفید
عسل خام را می نا به دو طریق تعریف کرد:

۱) عسل خام طبیعی بدون دست کاری و گرما دیدن، مستقیماً از زنبور عسل به دست می آید که بسته بندی و مصرف می شود.

۲) شما اغلب عسل هایی را که در فروشگاه های مواد غذایی پیدا می کنید، فرآوری کنندگان آن ها را پردازش می کنند. گرم کردن عسل باعث تغییر رنگ و بافت عسل می شود و هرگونه تبلور ناخواسته را از بین می برد. ولی بسیاری از آنتی اکسیدان ها و باکتری های سودمند نیز در این پروسه از بین می روند.

اگر علاقه دارید عسل سفید خام را آزمون کنید، آن را از یک زنبور دار معتبر محلی یا فروشگاه آهوتا خریداری کنید.

 

خواص عسل خام سفید
 

۱) آنتی اکسیدان


گفته می شود عسل سفید خام حاوی آنتی اکسیدان های کمتری نسبت به عسل های طایفه تر می باشد. آنتی اکسیدان ها به دلیل محافظت از رادیکال های آزاد به محافظت از بدن در مساوی گزند های سلولی کمک می کنند. رادیکال های آزاد در روند جلوگیری از پیری زود رس نقش دارند. همچنین ممکن است از خطر ابتلا به مرض های مزمن مثل سرطان و مرض های قلبی بازداری کنند.

مطالعات نشان می دهد که پلی فنول های موجود در عسل، به ویژه عسل طبیعی خام، می توانند در پیشگیری از مرض های قلبی نقش داشته باشند. اگر به تعقیب تعویض پسندیده برای قند هستید، عسل روشی سالم تر برای محافظت از دندان شما در مساوی قندهای تصفیه شده می باشد. عسل های سفید طعم ملایمی دارند و برای پخت و پز یا میانی وعده آرمانی می باشند.

 

۲) شفا کننده سرفه


از عسل سفید می توان به عنوان سرکوب کننده سرفه کاربرد کرد. در ضمن از این دارو به عنوان داروی گلودرد استفاده می شود. هنگامی که سرفه یا زکام دارید، سعی کنید عسل را به آب لیمو و یا به چای ولرم اضافه کنید. یک مطالعه در گاهنامه معتبر طب مکمل و جایگزین دریافت که برای بهبود سرفه، عسل به همان اندازه حائز دکسترومتورفان می باشد که یک داروی ضد سرفه دارد.

۳) گیاهان دارویی به عنوان محافظ و دارو


گیاهان دارویی ترکیباتی دارند که به محافظت از گیاه در مساوی آسیب کمک می کنند. این ترکیبات، گیاهان را از حشرات و بیماری ها در امان نگه می دارند و از اشعه UV شدید محافظت می کنند. این ترکیبات هم ویژگی آنتی اکسیدانی و هم ضد التهابی دارند.

آنها در ضمن می توانند تأثیر مثبتی بر سلامتی شما داشته باشند. برآیند اینکه عسل از شهد گیاهان تولید می شود و تمام ویژگان دارویی گیاهان با توجه به اینکه زنبور عسل از شهد کدام گیاه تغذیه کرده است را دارا می باشد. این مواد مغذی با ارزش و بی همتا برای عسل خام است و هنگام تولید عسل، از بین می رود.

 

۴) رفع دشواری ها گوارشی


از عقیده تاریخی، از عسل برای درمان مسائل گوارشی مانند اسهال و زخم بهره‌گیری شده است. زخم گوارشی در معده یا دستگاه گوارش رخ می دهد. گفته می شود که مصرف ۱ لغایت ۲ قاشق چای خوری عسل خام بر روی معده خالی باعث آرامش درد و کمک به روند شفا می شود.

عسل سفید خام می تواند برای سلامتی روده کاملاً مفید باشد و اغلب برای درمان دشواری ها گوارشی کاربرد می شود. گفته می شود افرادی که از عسل سفید برای شفا مشکلات گوارشی بهره‌گیری کرده اند نتایج نکویی گرفتن کرده اند. ولی تحقیقات عسل را به عنوان یک بهبود مؤثر برای هلیکوباکتری پیلوری که انگیزه زخم های پپتیک در دستگاه گوارش است را اثبات نموده.

۵) مراقبت از پوست و ترمیم زخم

عسل سفید
در درازا تاریخ از عسل به عنوان عازم برای التیام زخم های پوستی بهره‌گیری شده است. امروزه نیز می توانید آن را به عنوان یک عنصر در محصولات زیبایی بیابید. منبع معتبر پژوهش اثر می دهد که عسل سفید می تواند باکتری ها و قارچ های مضر را از بین ببرد. این مونث به طور طبیعی در بر گیرنده پراکسید هیدروژن، یک ماده ضد عفونی کننده است.

 

رس بستن عسل سفید


همه عسل ها به طور طبیعی متبلور می شوند و به مرور موعد سفید خواهند شد. ولی این دلیل بر تقلبی بودن عسل نیست بلکه عسل طبیعی و خام دارای این خاصیت است. با این حال، خوردن آن کاملاً بی خطر است.

 

عسل سفید سبک تر و ملایم تر است


عسل شبدر که به راحتی در اکثر سوپر مارکت ها موجود است، از رنگ سفید الی سفید کهربایی متفاوت است. رنگ و طعم آن ارتباط به شکوفه ای دارد که شهد متعلق به استخراج می شود. عسل شبدر به طور کلی از نظر طعم، ملایم است و هرچه عسل روشن تر باشد، طعم ملایمی تری دارد. مزه ملایم عسل شبدر سفید برای شیرین کردن چای و قهوه، پخت کیک و کلوچه و اضافه کردن آن به سس های کباب بی همانند است.

 

مزایای سلامتی عسل سفید


برخلاف اغلب قندها، به خصوص قند تصفیه شده، کالری عسل سفید اغلب از سایر عسل هاست. ولی ویتامین ها و مواد معدنی ارزشمندی از دسته ویتامین های گروه B، ویتامین A، کلسیم، مس، فسفر، پتاسیم و روی را ارائه می دهد. ولی گفته می شود که عسل سفید نسبت به سایر عسل ها دارای آنتی اکسیدان ناچیز تری می باشد.

 

بهبود عملکرد ورزشی


کربوهیدرات ها احد از بهترین و موثرترین منابع تأمین انرژی برای ورزشکاران محسوب شده و در حین انجام فعالیت بدنی، به گزیده تر ورزش استقامتی، کربوهیدرات که منبع اصلی انرژی تن است تجزیه شده و تبدیل به مولکول های شکر کوچکتر (گلوکز، فروکتوز و گلاکاتوز) شده که جذب تن می شود و به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می گیرد.

عسل نه تنها حاوی ۱۷ گرم کربوهیدرات در هر قاشق غذاخوری است، بلکه فروکتوز سوختن کربوهیدرات را آهسته تر می کند. انتشار کندتر فروکتوز (در سنجش با گلوکز) ممکن است ورزشکاران را در طی دوره های طولانی تر کار و جنبش بدنی حفظ کند.

 

استفاده از عسل سفید در پخت و پز


عسل سفید در سنجش با سایر عسل ها، برای پخت و پز ایده آل است. عسل سفید به بهترین وجه نم را برای مدت زمان طولانی تر حفظ می کند. وانگهی طعمی ملایم تر و شیرینی کمتری نسبت به دیگر عسل های طایفه دارد.

منبع : https://ahoota.com/white-honey/